Helyes blog
Hírek, érdekességek, helyesírási kérdések

Ön is hozzászólhat!

A blogról
2014. február 14. 11:30 | LZS

A blogon mostantól lehetőség van a posztokat kommentelni. Előtte azonban érdemes elolvasni az útmutatónkat, amely fontos információkat tartalmaz.

A blog posztjaihoz bárki hozzászólhat, aki rendelkezik Google-, Twitter- vagy Facebook-azonosítóval.

A hozzászólásokat a disqus.com által biztosított, kommenteket (beszélgetéseket) kezelő rendszerben tettük lehetővé. A három megszokott azonosító oldal mellett így lehetőség van a Disquson is profil készítésére és felhasználására hozzászólásainkhoz. Miután regisztráltunk, a felhasználónevünkre kattintva megjelenik Disqus-profilunk, ahol nyomon követhetjük mit, mikor és hova kommenteltünk.

Jelölhetjük hasznosnak (Tetszik), vagy nem hasznosnak (Nem tetszik) más felhasználók bejegyzéseit a hozzászólás alatti nyilak segítségével. Továbbá a bejegyzés fölött jobb oldalon található csillaggal a beszélgetést jelölhetjük kedvencnek. Ez azt jelenti, hogy tetszik a beszélgetés (és ezt a mások tudtára is hoznánk), és szeretnénk a jövőben értesítést kapni az adott beszélgetésen belüli népszerű válaszokról. Még egyszer a csillagra kattintva ezt vissza is vonhatjuk. Az értesítések gyakoriságát a profilunkban szerkeszthetjük.

Nemcsak a beszélgetéseket, de felhasználók tevékenységét is követhetjük a profilukon belül a Követés gombra kattintva. Alul a legfrissebb hozzászólásokat kapjuk, ha pedig a Közösség pontra lépünk, megtekinthetjük a legnépszerűbb kommenteket (amelyeket a legtöbbször jelöltek hasznosnak), és a legaktívabb hozzászólókat. A „saját Disqusunkban” pedig azt láthatjuk, hogy érkezett-e értesítésünk, és hogy éppen mennyire vagyunk aktívak a kommentelésben.

A posztokat ajánlhatjuk Facebookon és Google+-on, a kommenteket pedig megoszthatjuk Twitteren vagy Facebookon.

Kérjük Olvasóinkat, hogy amennyiben az oldal működésével kapcsolatban van kérdésük, azokat továbbra is a Visszajelzés oldalon tegyék fel. Az ide érkezett leveleket garantáltan megválaszoljuk. Helyesírási, nyelvhelyességi kérdéseikre a Nyelvtudományi Intézet közönségszolgálata ad választ (tanacs@nytud.mta.hu). A blogbejegyzések kommentjeiben a portállal, illetve helyesírási, nyelvhelyességi kérdésekkel kapcsolatban feltett kérdéseikre nem áll módunkban választ adni. Kérjük, ezeket a kérdéseiket továbbra is a fenti elérhetőségeinken juttassák el hozzánk. Megértésüket köszönjük.

(Disqus hozzászólások kikapcsolva a htp-devel.nytud.hu szerveren.)