Helyes blog
Hírek, érdekességek, helyesírási kérdések

Boldog születésnapot!

A portálról
2014. április 30. 11:15 | LZS & MM

Egy éve indultunk — születésnapi összefoglaló!

Ma ünnepli egyéves születésnapját a helyesiras.mta.hu portál. Az oldal ünnepélyes átadására 2013. április 30-án került sor az MTA Széchenyi téri székházában.

Büszkék vagyunk az azóta mért látogatottsági adatainkra: egy év alatt összesen több mint 3,75 millió oldalletöltést regisztráltunk, melyet 356 ezer látogatónk 854 ezer látogatása hozott össze. A napi látogatások száma folyamatosan növekszik, 2014 áprilisában már 17 ezer oldalletöltés (4000 látogatás) felett jártunk minden munkanapon. Legnépszerűbb oldalaink a Helyes-e így? és a Külön vagy egybe? eszközök voltak: az összes látogatás 38, illetve 28%-a jutott rájuk. Másfelől pedig rendkívül örülönk Facebook-oldalunk népszerűségének: ebben a pillanatban 5600-an kedvelnek bennünket, és ez a szám is folyamatosan növekszik.

A portál sajtóvisszhangja (több mint 70 megjelent írás az interneten) is azt mutatja, hogy a helyesírás kérdése élénken foglalkoztatja a közvéleményt. Az elmúlt egy évben több rádióinterjú is készült a portál fejlesztőivel, illetve egy alkalommal a televízióban is hallhattunk az oldalról (a Duna Televízió Nyelvőrző c. műsorának február 9-i adásában mutatták be a portált a készítők).

Az egy év alatt összesen 11 verziófrissítés történt. Ennek során főként a Külön vagy egybe? eszköz kisebb-nagyobb hibáit javítottuk, illetve a Helyes-e így? eszköz működését tökéletesítettük (például az általa ismeretlennek tekintett helyes szavakat felvettük, bővítettük a paronimapárok listáját stb.). A továbbfejlesztés során nem csupán az eszközök hibáinak javítása történt, hanem megszületett a saját weboldalra beágyazható webalkalmazás, valamint frissült az oldal dizájnja is.

A Helyes Blog fél évvel a portál megnyitása után született meg, azóta heti 2 bejegyzéssel jelentkezünk folyamatosan.

Végül, de nem utolsósorban Visszajelzés oldalunkon keresztül, illetve e-mailben számos értékes észrevételt, hibajelentést, javaslatot kaptunk Önöktől, ezek többségét felhasználtuk vagy fel fogjuk használni hibajavításainkban, jövőbeni fejlesztéseinkben. Ezúton is szeretnénk nagy köszönetet mondani minden kedves felhasználónknak, blogolvasónknak, visszajelzőnknek — Önök is kellettek egyéves sikereinkhez!

Címkék: fejlesztés, verziók

(Disqus hozzászólások kikapcsolva a htp-devel.nytud.hu szerveren.)